Baru
Tunggu kejap ya... nak cari entri terbaru

PELIK

Senarai Peralatan Dapur Yang Pelik Tetapi Berguna


Macam-macam jenis peralatan dan perkakas dapur telah dicipta bagi tujuan menmudahkan kerja memasak dan menyediakan hidangan. Tetapi senarai peralatan dapur yang Ayuni jumpa ni memang betul-betul pelik dan jarang ditemui. Walaupun pelik, kesemua peralatan ni mempunyai fungsi berguna dan menambahkan keseronokan dalam aktiviti memasak di dapur. 


PELEMBUT DAGING INFINITY GAUNTLET: Rasanya selepas dia dah lenyapkan separuh kehidupan dari dunia, Thanos pakai sarung tangan ni untuk memasak cheeseburger di teratak persaraannya. 


PENCALIT MENTEGA (BUTTER STICK): Senang nak sapu mentega, cuma calit pada roti macam lipstik. Tak payah nak guna pisau mentega, juga tak perlu nak cari bekas untuk simpan mentega yang dah digunakan lagi!


KEPALA PENYEMBUR LIMAU: Bayangkan betapa mudahnya nak keluarkan jus daripada buah-buahan tanpa mengupas dan memotong dengan pisau. Sebenarnya Ayuni dah ada alat ni di dapur, beli dari Daiso tempoh hari.  Memang best pakai, cuma tebuk buah limau atau oren dengan kepala penyembur ni, terus tekan dan sembur!


KUNCI KESELAMATAN AISKRIM: Kini tiada siapa boleh curi aiskrim anda tanpa kod nombor rahsia. Kecuali jika dia berjaya mencuri kod nombor rahsia sekali.


PISTOL SOS CILI/TOMATO: Tembak sos kegemaran ke atas makanan. Gunakan picu pistol untuk mengawal amaun sos.

Tentang YunFila

Seekor kentang gemuk bertopi. Meminati kucing, teknologi, steampunk, membeli-belah secara online, melayari YouTube serta mengumpul topi. Juga memiliki obsesi terhadap kentang pink pada tahap yang membimbangkan.

2 Komen:

  1. unik..kadang tak terfikir punkan..rupa ada kegunaannya.

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.