VIRAL

Klinik Tutup Kerana Gangguan Misteri?


Sepucuk surat bertarikh 28 Mac 2019 yang memaklumkan arahan penutupan sebuah klinik desa di Hulu Selangor kini menjadi tular di media sosial kerana dikaitkan dengan elemen mistik dan paranormal. Klinik Desa Gesir Tengah dikatakan terpaksa ditutup gara-gara mengalami gangguan misteri yang menyebabkan beberapa orang jururawat dan pesakit klinik tersebut menjadi trauma. Gangguan dikatakan bermula sejak tahun 2007 dan kerap berulang sehingga ke tahun 2019. Walaupun inisiatif telah diambil untuk menyelesaikan masalah termasuk mengamalkan rawatan Islam dan tradisional, namun gangguan halus tetap berulang malah semakin menjadi-jadi. Akibat daripada gangguan misteri tersebut, perkhidmatan klinik desa terpaksa dipindahkan ke Klinik Kesihatan Sg Selisik yang terletak kira-kira 5 km berhampiran kawasan tersebut.

Antara jenis gangguan aneh yang diceritakan melalui kronologi yang disertakan sekali dalam post tular tersebut merangkumi penampakan lembaga hitam, nenek tua dan perempuan berambut panjang, serta penemuan beras berwarna kekuningan di dalam klinik dan bilik air. 

Tentang YunFila

Seekor kentang gemuk bertopi. Meminati kucing, teknologi, steampunk, membeli-belah secara online, melayari YouTube serta mengumpul topi. Juga memiliki obsesi terhadap kentang pink pada tahap yang membimbangkan.

3 Komen:

Faradidi berkata...

aduhhh meremang bulu roma..

Cik Nor berkata...

huishh..seriau..huhu

Dunia Zumal berkata...

Fuh, sampai camtu yer hantu punya penangan

Dikuasakan oleh Blogger.