Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2019

Cari Sugar Daddy Tak Salah, Pengasas Sugarbook Pertahankan Iklan Tak Senonoh

Pengasas serta ketua pengarah eksekutif aplikasi temujanji Sugarbook , Darren Chan, 31 tahun, mengatakan keputusan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur untuk mengharamkan beberapa papan iklan di Bangsar dan Bukit Kiara yang mempromosikan aplikasi Sugarbook sebagai tindakan yang tidak adil, berikutan aduan yang dibuat oleh netizen tentang iklan yang dikatakan tidak senonoh itu. Darren bersama salah seorang sugar baby yang berjaya Sugarbook merupakan aplikasi platform temujanji yang membantu golongan sugar daddy, iaitu lelaki tua yang kaya, bertemu dengan gadis muda untuk mengisi kesunyian mereka semasa keluar out-station. Gadis muda yang mencari sugar daddy digelar sebagai sugar baby. Biasanya mereka terdiri daripada pelajar institut pengajian tinggi yang mempunyai rupa paras cantik, berusia dalam lingkungan 20-an, pandai bergaya dan mahir melayan kehendak nafsu lelaki tua di atas ranjang. Sebagai balasan gadis itu akan menerima hadiah dalam bentuk wang belanja sara hidup, ba

Luckin Kopi Dan Pau Petai

Pada suatu hari penulis bersama sepupu telah tersesat di Kuala Lumpur walaupun kami berdua orang Kuala Lumpur. Dah 15 tahun kami tak berjalan di kawasan sekitar Pasar Seni sejak meninggalkan kerja lama di ibu kota. Alangkah terkejutnya kami apabila mendapati stesen LRT Pasar Seni dah besar berbanding dahulu. Nak berjalan kaki pun dah senang sekarang sebab lorong jalan kakinya dah lebar serta tak berlubang macam dulu. Jalan punya jalan dalam 3-5 minit terserempak dengan sebuah kopitiam 2 tingkat diberi nama Luckin Kopi di Jalan Panggong. Luckin Kopi di Jalan Panggong Intai dalam kedai tengok ramainya orang. Staf Luckin Kopi muncul lalu meminta kami ambil nombor giliran untuk mendapatkan meja. Macam klinik pula. Sambil menunggu sambil mengunyah maruku yang disediakan di luar. Lupa nak tanya maruku tu kena bayar ke tak. Memandangkan penulis dan sepupu dah lapar serta memiliki selera makan yang besar, kami pun cubalah beberapa menu popular di Luckin Kopi ni. Adalah dalam 20