Baru
Tunggu kejap ya... nak cari entri terbaru

TEKNOLOGI

Cara Membuat Pesanan Makanan Dengan Menu Pintar Di Restoran McDonalds


Cara Membuat Pesanan Makanan Dengan Menu Pintar Di Restoran McDonald's | Kini anda tak perlu beratur di kaunter McDonald's untuk membuat pesanan makanan kerana beberapa restoran McDonald's di sekitar Lembah Klang teah menggunakan sistem pesanan makanan dengan menggunakan papan menu pintar elektronik. Papan-papan menu ini terletak di depan pintu restoran dan pelanggan juga boleh membuat bayaran di situ juga selepas memilih makanan dan minuman yang dikehendaki. Hanya sentuh skrin untuk membuat pesanan dan bayar. Mudah kan?

Jom belajar mengorder makanan dengan papan menu pintar di McDonald's!

Langkah 1: Tengok mesin. Pastikan ia berfungsi.

Langkah 2: Sentuh skrin untuk bermula mengorder.
Betul ke perkataan "bermula" tu?

Langkah 3: Pilih nak order apa. 
'Not Available' tu maknanya tak ada, tak boleh order yang tu.

Langkah 4: Bayar guna kad debit. Pay Wave pun boleh.

Langkah 5: Tunggu nombor order naik dekat kaunter pick-up

Enjoy Milo Dinosaur McFlurry Party...

P/S: Kalau nak ubahsuai order, contohnya tak nak ais dalam air, tekan pada butang "Customize" lepas tu tekan pada gambar minuman, nanti keluar pilihan "No Ice". Kena buat pertukaran/pengubahsuaian pesanan sebelum check out order sebab staf McD akan sediakan makanan ikut pesanan yang dah ditetapkan dalam sistem.

Tentang YunFila

Seekor kentang gemuk bertopi. Meminati kucing, teknologi, steampunk, membeli-belah secara online, melayari YouTube serta mengumpul topi. Juga memiliki obsesi terhadap kentang pink pada tahap yang membimbangkan.

2 Komen:

Cik Tie berkata...

Wowww canggih la

Suzlin Azreena Nordin berkata...

puiyo. rasa cam pi australia. baguslah, senang macam ni. tak perlu dah beratur panjang. tak lama lagi sampailah kat johor agaknya.

Dikuasakan oleh Blogger.