Baru
Tunggu kejap ya... nak cari entri terbaru

LUCU

Ayam Terbang Ke Angkasa


Ayam Terbang Ke Angkasa | Camilla si ayam yang pertama terbang pada ketinggian 120,000 kaki dengan belon helium dalam satu projek kaji cuaca pada tahun 2012. Projek tersebut dikendalikan oleh beberapa orang pelajar dari California. 


Camilla juga dikenali sebagai maskot Solar Dynamics Observatory di bawah NASA. Berikutan kejayaannya sebagai ayam pertama yang terbang di ruang atmosfera angkasa, ia meraih lebih daripada 20,000 pengikut di Twitter, Facebook, dan Google+.

Dalam situasi yang berbeza, video seekor ayam lain yang sama spesis dengan Camilla sedang viral di media sosial kerana bakatnya menyanyi lagu 'Lagi Syantik' dengan merdu telah memikat hati ramai netizen. Sila lihat video di bawah.

Penafian oleh Ayuni Rafilah

Segala penulisan yang dikongsi dalam blog ini merupakan pendapat peribadi milik penulis semata-mata yang telah ditapis mengikut garis panduan Akta Hasutan 1949, Akta Jenayah Komputer 1997 dan Akta Komunikasi dan Multimedia 1998. Semua pendapat yang ditulis dalam blog ini tidak mewakili pendapat mana-mana pertubuhan, jenama dan parti politik.

0 Komen:

Catat Ulasan


Terima kasih kerana membaca... tolong saya habiskan stok barang boleh tak? Yeah, semua harga lelong! Klik SINI:

Dikuasakan oleh Blogger.