INFO

5 Logo Google Edisi Khas Yang Ditolak

5 Logo Google Edisi Khas Yang Ditolak | Kadang-kadang bila kita buka Google mesti ternampak logo enjin carian tersebut memaparkan tema yang menarik sempena hari perayaan tertentu. Logo edisi khas atau edisi perayaan di Google rupa-rupanya bukanlah direka dalam masa satu hari, malah perlukan masa untuk membuat pemilihan dan saringan walaupun perayaan cuma disambut selama sehari.

Di bawah ini ialah 5 logo Google edisi khas yang pernah ditolak oleh Google atas pelbagai alasan, antaranya menarik kontroversi serta tidak dibayar oleh penaja.

Perayaan: Hari Kanak-Kanak Sedunia
Alasan ditolak: Terlalu kebudak-budakan

Perayaan; Ulangtahun ke-50 Starbucks Coffee
Alasan ditolak: Tidak cukup bayaran oleh penaja

Perayaan; Ulangtahun ke-130 pelukis abstrak, Mondrian
Alasan ditolak: Terlalu abstrak

Perayaan: Sambutan musim panas
Alasan ditolak: Huruf O membentuk payudara watak di sebelah kiri

Perayaan: Ulangtahun ke-150 rokok nikotin
Alasan ditolak: Kontroversi

Tentang YunFila

Seekor kentang gemuk bertopi. Meminati kucing, teknologi, steampunk, membeli-belah secara online, melayari YouTube serta mengumpul topi. Juga memiliki obsesi terhadap kentang pink pada tahap yang membimbangkan.

11 Komen:

fariza rahman berkata...

yang piet mondrian macam ok je...

Yeop Maz berkata...

mana 5 lagi? hehehehe

Ayuni Rafilah berkata...

Typo.

Ahlam Miera Shafie berkata...

eh.. yg utk hari kanak2 2 ok ape... huhuhu dh memang utk budak2 kan... alasan jer..

Belang Tarung berkata...

yg bra tu rare hahahahaha

asma langit berkata...

Haha.. Starbuck pun bajet ke..

Ayuni Rafilah berkata...

Itu yang lawak tu XD

Ayuni Rafilah berkata...

Kan...

perubatan khalifah berkata...

haha, macam-macam la google ni.
tapi, yang starbuck tu, saya setuju.
takkan la tak cukup bayarannya, kan...
harga boleh tahan gak tinggi,
boleh terkejut orang kampung kalau 1st time minum kat starbuck.
*****************************************
[ Qurban + Aqiqah + Waqaf untuk Maahad Tahfiz ]
Penyertaan dibuka sehingga : 14/09/2015
mari sertai kami untuk program 'Qurban dan Aqiqah Amal bersama Maahad Tahfiz Sains Fatimah Az-Zahrah' (MTSFAZ).
program ini bertujuan untuk mengumpul dana pembinaan Maahad Tahfiz kami.
sebahagian dari duit 'Qurban dan Aqiqah Amal' akan disumbang kepada Maahad Tahfiz yang berkaitan.
p/s : Jika tuan/puan ingin melakukan WAQAF sahaja pun, digalakkan (dibuka sepanjang tahun).
maklumat lanjut di blog MTSFAZ :- goo.gl/ixmeBH

Etuza Etuza berkata...

http://madey09.blogspot.my/
pelik lah nampak logo tu..baru kali ni nampak ..tq infor

Ajuya Rashid berkata...

Alamak..mcm tu pun boleh eh. Hehe

Dikuasakan oleh Blogger.